Als vrijwilliger ben je automatisch verzekerd via de vrijwilligersverzekering die de gemeente heeft afgesloten. Dit betekent dat je verzekerd bent als je een ongeluk krijgt of als je schade veroorzaakt of krijgt tijdens je vrijwilligerswerk.

Hoe werkt het?

Vrijwilligersnet Nederland

De vrijwilligersverzekering is een tweede (secundaire) dekking. Het wordt ook wel een 'vangnet'-verzekering genoemd. Dit betekent dat de vrijwilligersverzekering wordt ingeschakeld als de schade niet op een andere manier wordt vergoed.

Je eigen (aansprakelijkheids)verzekering, of de (aansprakelijkheids)verzekering van de instelling waarvoor je de activiteiten verricht, gaat dus altijd voor op de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Je moet je eigen verzekeringen dus niet opzeggen.

De gemeente Deurne heeft de vrijwilligersverzekering ondergebracht bij Vrijwilligersnet Nederland.

Op de website van Vrijwilligersnet Nederland kun je meer lezen over de vrijwilligerspolis, onze dienstverlening of een schade melden.

Wat heb je nodig?

Je hoeft niets te doen. Je bent automatisch verzekerd.

Wat kost het?

De vrijwilligersverzekering is voor jou gratis.

Goed om te weten

Elke vrijwilliger is verzekerd bij de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Het maakt niet uit hoe oud je bent, welk vrijwilligerswerk je doet of hoe vaak je dit doet. Ook als je een maatschappelijke stage doet, ben je verzekerd.

Let op! Als je vrijwilliger bent bij de brandweer of politie, ben je niet verzekerd via deze verzekering. Bij de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost kun je navragen hoe de verzekeringen voor jou als vrijwilliger geregeld zijn.