Dementievriendelijk Deurne

Het aantal mensen dat leeft met dementie neemt de komende jaren enorm toe. Wat doe je als je denkt dat je partner misschien dementie heeft? Of hoe ga je om met iemand die vergeetachtig op straat staat?

Stuurgroep Dementievriendelijk Deurne

Om je ondersteuning en tips te geven heeft de gemeente Deurne de stuurgroep Dementievriendelijk Deurne opgericht. Via de Facebook pagina van Dementievriendelijk Deurne krijg je tips over hoe om te gaan met dementie. Je krijgt bijvoorbeeld antwoorden op vragen als:

  • Waar kan ik naartoe voor meer informatie?
  • Wat voor activiteiten zijn er in Deurne voor mensen met dementie of mantelzorgers en familie?

Je kunt ook zelf vragen stellen en wordt dan verwezen naar de juiste plek.

Doe de gratis online training Omgaan met dementie

Wil jij weten hoe je het beste om kunt gaan met iemand met dementie? Doe dan de gratis online training GOED. Met deze gratis training vergroot je jouw kennis over dementie en leer je vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie.

Schrijf je in voor de gratis Cursus voor Mantelzorgers

Omgaan met dementie is niet altijd gemakkelijk. Naast geheugenproblemen leidt dementie ook tot gedragsstoornissen. De LEVgroep biedt een cursus aan voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie. In deze cursus reiken zij kennis en vaardigheden aan om hiermee om te gaan.

De cursus is 3 tot 4 avonden van elk 2 uur, deelname is gratis. Er kunnen maximaal 12 deelnemers in een groep en je ontvangt na afloop een certificaat van deelname.

Heb je interesse in deze cursus of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met: