Ben je door ziekte of ouderdom minder mobiel? Er zijn verschillende mogelijkheden om toch deel te nemen aan het dagelijkse leven. In en om het huis, maar ook buitenshuis over korte en lange afstanden.

Wat kun je zelf doen?

Voor in en om het huis

kun je hulpmiddelen zoals rollators, krukken en looprekken zelf kopen of huren. Of misschien hebben vrienden, familie of buren bijvoorbeeld nog krukken of een rolstoel te leen.

Voor korte en langere afstanden buitenshuis

kun je hulp vragen aan familie, vrienden of buren. Of je kunt gebruik maken van het openbaar vervoer (OV) en van Valys. Valys is er voor reizigers met een mobiliteitsbeperking die uitstapjes buiten de eigen regio willen maken.

Wat kunnen wij voor je doen?

Lukt het niet om vervoershulp te krijgen van hulp van familie, vrienden of buren, en kun je niet met Valys of het OV? Onze Wmo-consulenten gaan graag met je in gesprek om mee te kijken naar een oplossing. Je kunt vanuit de Wmo een vervoersvoorziening krijgen wanneer dit noodzakelijk is.

Vervoersmogelijkheden voor langere afstanden

Taxbus (Collectief vraagafhankelijk vervoer)

Heb je zelf, of met hulp van vrienden of familie, geen vervoer? Kun je ook niet met het OV of met Valys reizen? Dan kan het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) een oplossing zijn. In onze regio wordt het CVV uitgevoerd door Taxbus. Lukt het regelen van vervoer niet en wil je meer weten over het gebruik van de Taxbus? Neem dan contact op. Dan kijken we samen hoe je geholpen kunt worden.

Meer informatie vind je op de website van Taxbus, pagina Helmond en omstreken.

AutoMaatje

AutoMaatje is een vervoerservice voor en door buurt- of plaatsgenoten. Vrijwilligers vervoeren hun buurtgenoten met hun eigen auto tegen een kleine onkostenvergoeding. Automaatje biedt een oplossing voor inwoners die slecht ter been zijn of een ander gezondheidsprobleem hebben en die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer. Een bezoekje aan de kapper of de huisarts, maar ook een kopje koffie bij familie of vrienden in de buurt, behoren dan weer tot de mogelijkheden. Zo zorgen we ervoor dat iedereen mee kan blijven doen.

Wil je je inschrijven als deelnemer of vrijwilliger van AutoMaatje? Bel op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur naar 0493 - 44 14 05. Neem ook een kijkje op de website voor meer informatie: ANWB AutoMaatje | LEV Deurne.