Als mantelzorger ben je veel belangrijker dan je zelf misschien denkt. De gemeente wil je graag bedanken voor de hulp en zorg die je geeft aan je naaste. Daarom organiseert Zorg in Deurne samen met Steunpunt Mantelzorg LEVgroep de jaarlijkse waarderingsactie voor mantelzorgers.

Mantelzorgwaardering 2023

LET OP! Het is niet meer mogelijk om mantelzorgwaardering aan te vragen voor dit jaar.

De mantelzorgwaardering 2023 bestond uit een Deurnese cadeaubon van € 100,- voor mantelzorgers vanaf 18 jaar. Mantelzorgers van 4 tot 18 jaar kregen een geldbedrag van € 100,-.

Mantelzorgwaardering 2024

Op dit moment is er nog geen informatie over het aanvragen van de mantelzorgwaardering 2024. Zodra de informatie bekend is vind je dit terug op deze pagina.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor een mantelzorgwaardering

  1. Je biedt als mantelzorger tenminste 8 uur per week en langer dan 3 maanden hulp en ondersteuning.
  2. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan geldt dat je opgroeit in een thuissituatie waar iemand chronisch ziek is, een beperking heeft, psychisch kwetsbaar is of een verslaving heeft. Als jonge mantelzorger help je bijvoorbeeld fysiek mee in de zorg, heb je extra huishoudelijke taken of help je mee met regeltaken. Daarnaast kan het zijn dat je je al op jonge leeftijd zorgen maakt of misschien zelf de nodige zorg en aandacht mist.
  3. De zorgvrager moet in gemeente Deurne wonen. Woon je als mantelzorger in Deurne en zorg je voor iemand die in een andere gemeente woont? Dan vraag je de waardering aan in de woongemeente van de zorgvrager.

Hoe kan ik me aanmelden voor mantelzorgwaardering?

Ben je ingeschreven als mantelzorger bij het Steunpunt Mantelzorg Deurne?

En is aan de voorwaarden voldaan, die hierboven staan? Dan hoef je niets te doen. Je ontvangt dan automatisch in de eerste week van september een mail of brief van LEV Deurne.

Ben je niet geregistreerd als mantelzorger in Deurne?

Of woon je zelf buiten Deurne? Dan kun je de mantelzorgwaardering zelf aanvragen. Je moet wel voldoen aan de voorwaarden.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de mantelzorgwaardering, neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg LEVgroep Deurne. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur op 0493 - 35 25 00.