Begeleiding of dagbesteding

In Deurne zorgen we voor elkaar. Voor onze familie, voor vrienden, voor buren. Voor iedereen die zorg of ondersteuning nodig heeft. En dat doen we samen. Ieder vanuit eigen mogelijkheden. Bij begeleiding gaat het niet om het overnemen van taken, om het bieden van ondersteuning en structuur. Zorg in Deurne helpt je bij het vinden van de juiste ondersteuning, passend bij wat jij nodig hebt.

Wat is groepsbegeleiding (dagbesteding)?

Voor iedereen is het belangrijk om de dagen zinvol door te brengen. Regelmaat, contact met anderen, samen dingen ondernemen of een hobby hebben is op elke leeftijd belangrijk. Misschien zijn er wel activiteiten in de buurt waar je naartoe kunt? Neem eens contact op met een van onze Wijkcoördinatoren. Zij weten precies wat er allemaal te doen is in jouw buurt en kijken graag met je mee wat er bij je past. Bijvoorbeeld een activiteit vanuit de KBO, een sport- of cultuurvereniging of de Zonnebloem. Denk ook aan Ons Plekske in Liessel of Onze Jan in Neerkant. Is je hulpvraag hiermee niet opgelost? Dan bekijken we wat de mogelijkheden voor ondersteuning zijn vanuit de Wmo.

Wat is individuele begeleiding?

Een individuele begeleider ondersteunt je bij het uitvoeren van de dagelijkse dingen. Het gaat hier niet om het overnemen van taken, maar om ondersteuning en ontwikkeling. Samen met je begeleider werk je aan bepaalde vaardigheden en zorgen jullie er samen voor dat je steeds zelfstandiger wordt.

Wat kun jij? Wat doen wij?

Heb je problemen om voor jezelf te zorgen? Of heb je het gevoel dat je niet meer voldoende kunt meedoen in de samenleving? Vraag dan een gesprek aan. Onze Wmo-consulenten gaan graag met je in gesprek om te kijken naar een oplossing. Het is goed om iemand uit je omgeving te vragen om bij het gesprek te zijn. Ook kun je gratis gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner. We kijken dan samen wat je allemaal zelf kunt. Of je iemand kent die jou zou kunnen helpen. En wat er allemaal te doen is in de buurt. Is je hulpvraag hiermee niet opgelost? Dan bekijken we wat de mogelijkheden voor ondersteuning zijn vanuit de Wmo.