Welkom bij Zorg in Deurne

Een gesprek met de toegangsmedewerkers van Zorg in Deurne.

Onder Zorg in Deurne valt alles wat met zorg en ondersteuning te maken heeft. Denk hierbij aan: Hulp en Ondersteuning (Wmo), Jeugd en Gezin en Armoede en Schulden. Zorg in Deurne is te bereiken via de hoofdingang van het gemeentehuis, Markt 1. Zorg in Deurne werkt hier samen met de LEVgroep, GripOpSchuld Deurne, Stichting Leergeld, Senzer, MEE en de cliëntondersteuners van het Schakelteam. Ook in de dorpen en wijken zijn medewerkers van Zorg in Deurne actief, bijvoorbeeld in de dorps- en wijkhuizen en op scholen.

Goed luisteren

We spreken de toegangsmedewerkers van Zorg in Deurne.  “Ons werk is goed luisteren naar de inwoner en gericht vragen stellen. Zo kunnen we precies peilen wat de zorg- of ondersteuningsvraag is. Dit noemen we ‘de vraag achter de vraag achterhalen’. Bijvoorbeeld op het gebied van de Wmo: soms informeert een inwoner naar een voorziening, zoals een scootmobiel, maar is er een simpelere en even effectieve oplossing. We kijken naar de eigen kracht van de inwoner. Daar leggen we de focus op, zodat zij zoveel mogelijk zelfredzaam blijven. Zijn deze mogelijkheden er niet of niet voldoende, ook niet vanuit de eigen omgeving, dan nemen wij de aanvraag op voor een voorziening.”

De toegangsmedewerkers krijgen veel verschillende vragen binnen, van hulp in de huishouding tot het opvoeden van een kind of mensen die hulp nodig hebben bij het oplossen van schuldproblemen. Hun kracht ligt erin om goed te achterhalen wat de precieze vraag is en vervolgens de inwoner door te verwijzen naar de juiste persoon of organisatie die kan helpen of ondersteunen.
 

Alle disciplines in huis

 “Het grote voordeel van de samenwerking in de zorgvleugel is dat we alle disciplines in huis hebben. Hierdoor zijn de lijntjes kort en kunnen we snel en effectief hulp bieden. We werken met Wmo-consulenten, gezins- en jongerencoaches en wijkwerkers. In totaal werken er bij Zorg in Deurne zo’n vijftig mensen, voornamelijk parttimers. Zij staan allemaal klaar om inwoners van de gemeente Deurne te helpen bij hun zorg- of ondersteuningsvraag.”
 

Afwisselend en uitdagend

De toegangsmedewerkers vinden hun werk afwisselend en uitdagend en bovenal heel erg leuk.  “De mensen die hier komen zijn zeer divers en zo zijn de vragen die zij hebben ook.”  “Het staat hier nooit stil, alles is continue in ontwikkeling en dat maakt het werk zo aantrekkelijk. Daarbij komt ook nog dat we een fijn team hebben. Het zijn allemaal elementen die eraan bijdragen dat we onze inwoners op een efficiënte wijze de hulp kunnen bieden die ze nodig hebben.”


Bereikbaar

Zorg in Deurne is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Een inwoner hoeft zich niet per se bij de zorgvleugel in het gemeentehuis te melden. Bellen via 0493-387 387 of e-mailen naar zorgindeurne@deurne.nl kan ook. 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties