Grip op Schuld (ervaringsverhalen)

werk

Hulp bij geldzaken en schulden

Lukt het je niet meer om je financiën op orde te krijgen? Benauwt het je als er weer een rekening op de deurmat valt? Wordt het steeds lastiger om de huur te betalen? En ben je het overzicht helemaal kwijt? Grip op Schuld biedt inwoners van gemeente Deurne hulp bij geldzaken en schulden. “Iedereen kan met geldzorgen of schulden te maken krijgen,” legt Ria Maassen van Grip op Schuld uit. “Door middel van de juiste ondersteuning helpen we jou je geldproblemen te verkleinen of op te lossen.”
 

Begeleiding thuis

“Nadat je je bij ons hebt aangemeld, komt een ‘maatje’ van Grip op Schuld bij je thuis om je te begeleiden,” vertelt budgetbeheerder en coördinator Petra van Kessel. “Samen bekijken jullie je financiële situatie. Op basis daarvan wordt een plan gemaakt. Onderdeel daarvan is dat we je helpen weer zelfstandig voor je financiële administratie te kunnen zorgen. Ook leren we je een buffer op te bouwen, en om te gaan met financiële tegenslagen.” Ria: ”Regelmatig komt het voor dat de mensen die we begeleiden niet op de hoogte zijn van hun rechten. Heb je bijvoorbeeld recht op huurtoeslag, zorgtoeslag of kindgebonden budget? Of is je inkomen zo laag dat je bij de voedselbank of kledingbank terecht kunt? Heb je kinderen tussen 4 en 18 jaar dan kunnen zij misschien bij stichting Leergeld terecht voor een laptop, sportabonnement of bibliotheekpas.”
 

Op zoek naar oplossingen

“Omdat schulden vaak samengaan met andere problemen, hebben we een goede samenwerking met andere organisaties binnen de zorgvleugel in Deurne, Zorg in Deurne,” legt Petra uit. “Samen gaan we op zoek naar oplossingen. Blijken schulden te complex of zeer problematisch en kunnen we daar samen niet meer uit komen, dan begeleiden we je richting schulddienstverlening van de gemeente Deurne.”
 

Je bent niet de enige

Ria: “We merken vaak dat mensen zich schamen voor hun financiële problemen, maar geloof me: je bent niet de enige. Alleen Grip op Schuld Deurne heeft de afgelopen acht jaar al 1100 mensen geholpen. De meesten hebben dankzij onze ondersteuning hun financiële administratie weer op orde gekregen, zijn schuldenvrij of hebben minder geldzorgen. Mijn advies: trek op tijd aan de bel en meld je aan bij Grip op Schuld voordat de problemen groter worden. Je staat niet alleen. Lees hier het verhaal van iemand die je voor ging:”
 

Bouwen aan een nieuw leven

“In 2010 ben ik door baanverlies en een echtscheiding langzaam in de schulden geraakt. Ik kwam in de WW terecht en daarna in de bijstand. Ik probeerde het ene gat met het andere te dichten. Emotioneel zat ik er doorheen. De negatieve spiraal was niet te keren. Begin 2013 kwam ik in contact met Grip op Schuld. Al snel volgde een intakegesprek en kon ik mijn verhaal doen. Ik kreeg een maatje toegewezen. Diegene heeft me geholpen om letterlijk weer grip op mijn situatie te krijgen. Hij maakte een overzicht en nam contact op met de schuldeisers. Hij maakte afspraken met ze en hielp mij bij het stellen van prioriteiten. Uiteraard moest ik zelf ook flink aan de slag voor een betere toekomst. De belangrijkste taak was het vinden van een baan. Ook streng budgetbeheer was essentieel. Daarbij moest ik zorgen dat ik, ondanks alles, positief bleef. Grip op Schuld is voor mij met de gemeente in gesprek gegaan over schuldsanering. Met als resultaat dat ik nu, februari 2020, eindelijk uit de schulden ben. Na 3 jaar in de schuldsanering en op een strikt budget te hebben geleefd, kan ik weer bouwen aan een nieuw leven. Dankjewel Grip op Schuld! Voor alles, en vooral voor jullie geduld en begrip!” Meer ervaringsverhalen lees je op www.gripopschulddeurne.nl/klant-ervaringen

Meld je aan

Kijk jij ernaar uit om ook vrij te zijn van geldzorgen? Meld je aan bij Grip op Schuld: 06 - 37 40 22 32 of info@gripopschulddeurne.nl. Ook kun je je aanmelden via het loket van Zorg in Deurne (zij-ingang van het gemeentehuis). Elke maandagochtend van 9.00 - 12.00 uur heeft Grip op Schuld een vrij inloopspreekuur. Ga voor meer informatie naar www.gripopschulddeurne.nl.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties