Alzheimer Café Peelland oktober: Communicatie is meer dan taal

Na het druk bezochte Café van september worden ook veel bezoekers verwacht op dinsdag 3 oktober. Gastheer en gespreksleider is dan Theo Lankhorst, die na het vertrek van Hannie Derksen als gespreksleider een van haar twee opvolgers is.

Communicatie is meer dan taal.

Communicatie met de omgeving is voor ieder mens van levensbelang. Dementie heeft gevolgen voor de communicatie. Afhankelijk van het stadium van dementie is taal niet meer zo vanzelfsprekend. Woorden vinden kan lastig worden, maar communicatie door taal kan ook volledig wegvallen. En dan? Hoe bereiken we elkaar met minder of zonder taal? 

In gesprek met de gast, Maarten van der Zanden, docent zorg aan het Summacollege Eindhoven zal gespreksleider Theo Lankhorst ingaan op de stadia van dementie, de gevolgen voor het communiceren en hoe de omgeving hiermee om zou kunnen gaan.  

Het Alzheimer Café Peelland vindt plaats in ’t Kwartier, Kerkstraat 10 in Asten. Het café is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit Asten, Deurne en Someren en is van 19.30 – 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur

Voor wie? Wanneer Locatie
Voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden 3 oktober
19:30 tot 21:00
’t Kwartier, Kerkstraat 10 in Asten